Despre putere, altfel

     Ce inseamna puterea? In conceptia mea nu inseamna sa fii mai bogat, mai destept decat altii, sa ai capacitati de lider sau capacitatea de a domina, sa detii titluri recunoscute, sa poti manipula masele sau sa fii puternic fizic. Poti avea toate astea si sa nu fii fericit. Pentru mine, a detine puterea inseamna sa stii cine esti in adincul sufletului, indiferent ceea ce se petrece in exterior, si sa nu faci niciodata compromisuri impotriva ta insuti.

Sa nu iti abandonezi niciodata in mainile altuia dreptul de a-ti crea viata asa cum o doresti. Sa faci toate alegerile din dragoste pentru tine. Si inca multe altele.

Sa faci ceea ce iti place si mai putin ce crezi ca trebuie sau ce vor altii pentru tine.

Sa iti aduci aminte cine esti, nu cine vrei sa fii pentru a le placea altora. Sa te vezi mereu prin ochii sufletului tau, nu prin ai celorlalti. Fiecare este responsabil pentru propria fericire.

Sa te pui pe tine si nevoile tale pe primul plan, impartasind cu ceilalti starea de armonie si bucuria de a crea din placere.

Sa iti oferi dragoste in fiecare clipa sufletului si corpului tau, caci ele iti sunt prietenii cu care ai venit in acesta viata si care vor fi alaturi de tine pana in ultima clipa.

Sa nu iti faci rau fizic sau emotional in nici un fel . Sa alegi mereu calea cea mai placuta.

Sa te iubesti mai presus de orice, chiar si de copii tai; pentru ca, daca tu nu poti trai sanatos si armonios, nici pe ei nu ii vei putea ajuta. Copii invata cel mai bine privind, ascultand, copiind modelul parintilor.

Sa traiesti din placere, sa muncesti cu dragoste si tot ce faci sa devina un act de creatie impreuna cu Dumnezeu.

Sa te bucuri de fiecare clipa, de fiecare floare, copac, pasare, nor, rasarit sau apus, sa sorbi frumusetea naturii in tine si sa traiesti momentele unice care nu se vor mai intoarce niciodata asa cum au fost in viata ta.

Sa inveti din perfectiunea naturii. Sa nu uiti ca, desi tu poti sadi si uda o samanta, nu datorita tie creste, nu tu o faci sa se transforme intr-o floare sau un copac anume, ci Dumnezeu, tot asa cum un copil creste in uterul mamei printr-un miracol la care ea doar e martor.

Sa nu regreti nimic. Asa cum copacii renunta cu usurinta la frunzlele lor toamna, fara regrete, asa sa stii si tu ca e un timp perfect pentru fiecare detasare tot asa cum e si unul pentru fiecare inflorire. Sa inveti de la copacii care primavara se trezesc din nou la viata. Daca ar tine mortis la frunzele lor, adunate an dupa an, s-ar sufoca intr-un sfarsit. Sa stii ca regretul te trage in trecut si nu te lasa sa traiesti in prezent, se simti viata din plin.

Sa nu te intereseze ce gandesc altii despre tine, pentru ca asta e doar treaba lor si se petrece doar in mintea lor. Sa stii ca de cate ori faci asta nu te mai afli in mintea ta, pierzand contactul cu ceea ce esti. Si sa stii sa nu emiti nici tu judecati despre altii, pentu ca acestea nu ar fi decat presupuneri naive care te-ar putea conduce catre actiuni gresite.

Sa nu fii tu responsabil pentru altii, vinovat, suparat, manios sau intristat pentru altii, fiindca asta nu ii ajuta cu nimic, din contra , ii adinceste in durerea lor. Sa ii inveti insa prin exemplul tau ce inseamna sa fii fericit, implinit, responsabil pentru tine insuti ca sa ii ajuti  sa depaseasca obstacolele di viata lor. Oamenii sunt atrasi intotdeauna de exemple pozitive.

Sa stii care este adevarul tau, sa il cauti neincetat in tine, sa afli cine esti din cunoasterea ta, nu din experientele altora despre ei sau despre tine.

Sa stii ca nu exista greseli si nici esecuri. Sa intelegi ca toate le-ai atras in viata ta nu pentru ca esti mai putin pregatit decat altii, ci pentru ca aveai nevoie  sa te depasesti si sa invetio alta cale de a te cunoaste si a sti cine esti.

Sa te bucuri ca un copil pur, care nu a fost disciplinat inca, sa traiesti fiecare clipa cu savoare si pasiune, sa iti deschizi inima ca sa simti viata din plin si sa sti ca exista un univers paralel al iubirii dincolo de tot ceea ce vezi in jur, suprapus, alternativ, in care poti pasi oricand.

Sa stii ca a-ti fi teama nu te duce decat in durere.

Sa renunti la vinovatie si sa inveti sa devii responsabil pentru tine si apoi pentru altii.

Sa stii sa impui limite si sa construiesti un zid al iubirii de sine in jurul tau, pentru a stavili incalcarea drepturilor tale, oricare ar fi ele. Sa te respecti enorm si sa stii ca asta trebuie sa vina din tine, nu din afara ta, nu prin respectul altora.

Sa creazi ca meriti tot binele din lume, toata abundenta universului sa intre in viata ta, sa fii sanatos, sa fii iubit, sa fii fericit, orices-ar intampla si orice ar crede ceilalti.

Sa te ierti, pentru ca nu ai ce sa te ierti, fiindca nu exista greseli in aceasta lume perfecta, daca o privesti prin ochii spiritului.

Sa alegi intotdeauna cu inima, nu cu ratiunea; cu sufletul, nu cu egoul, fiindca asta e calea reala catre fericire. Daca sufletul tau e fericit, tu esti fericit.

Sa stii ca prietenii nu iti sunt cei care te aproba in orice spui si faci, ci aceia pe care poate ii credeai dusmani, pentru ca ei iti arata o cale noua, te ajuta sa inveti o lectie pe care nu o stiai inca. Datorita lor te autodepasesti si evoluezi, daca ii lasi sa te ajute, nu datorita celor care sunt de acord cu tine indiferent ce faci.

Sa vezi in fiecare om care intra in viata ta un invatator si sa te intrebi in fiecare situatie: ce am eu de invatat de aici?

Introdu Comentariu